kapper afspraak plannen
Website creatie
Door: Monique Kemp-Hoogenboom - 23 08 2014

Schone of vervuilde visolie innemen?

Een tijd geleden werd in een rechtszaak in de Amerikaanse stad San Francisco werd de aandacht gevestigd op de vervuiling die zou aanwezig zijn in een aantal populaire merken van visolie. Verschillende merken kwamen in opspraak, waaronder CVS Pharmacy; General Nutrition Corp.; Now Health; Omega Protein; Pharmavite; Rite Aid; Solgar; en TwinLab.

 
-slider

www.monique.beyuna.com voor jouw omega3
Beyuna biedt producten aan die voldoen aan de hoogste kwalitatieve normen. Bij samenstelling van de producten is daarom gebruik gemaakt van de laatste wetenschappelijke inzichten en technologische ontwikkelingen.

Volgens de claim zouden de merken geweten hebben dat ze producten met visolie te koop aanboden die gevaarlijke en vervuilde hoeveelheden PCB (wat staat voor polychlorinated biphenyl) bevatten, en ze zouden hierbij de verbruikers niet hebben gewaarschuwd voor de aanwezigheid van deze stof in hun producten.

PCB’s zijn eigenlijk carcinogenen die afkomstig zijn van industriële productie. Ze vormen een concrete en grote bedreiging voor ons afweersysteem, ons zenuwstelsel, ons voortplantingsstelsel en onze ademhaling, wat in sommige gevallen ook kan leiden tot een kanker.

Kwik en dioxine zijn toegevoegde toxines uit de omgeving die intussen al zijn gevonden in bepaalde supplementen met visolie. Al deze drie toxines zijn trouwens erg moeilijk af te breken en ze worden dan ook in hogere concentraties gevonden bij elke stap naar boven in de voedselketen.